Big changes have come to Genealogy.com — all content is now read-only, and member subscriptions and the Shop have been discontinued.
 
Learn more

The Anakotta Family from Saparua

Updated June 4, 2010

Verteld door oma Antho Anakotta, Radja van Saparoea.

Het verhaal speelt zich af omstreeks de 18e eeuw. De Anakotta's komt oorspronkelijk van het eiland Ceram.

Twee broers en een zus bevinden zich in de plaats Pia te Saparoea. Dominggus een van de broers zei "er is niets te drinken". Toen stak zijn broer Frederik zijn zwaard in de grond en er ontstond een bron.

Op een dag waren ze met zijn drieën aan het lopen op zoek naar voedsel. Bij een driesprong aangekomen ging ieder hun eigen weg:

- Dominggus ging naar Saparoea
- Frederik naar Wassoe (Haroekoe)
- en hun zus Sarah naar Ihamahoe (Saparoea).

Nu wonen de Anakotta's en hun nakomelingen op diverse plaatsen in Indonesië, Nederland, Amerika, Australië, Canada, Duitsland, Hongkong en Suriname.

- Johan Anakotta (Opa Han) is mijn grootvader; hij was venduschrijver en koopman in Ambon.
- Eliza Anakotta (beter bekend als Tete Pai) is mijn overgrootvader. Hij was Kepala Soa (stamhoofd of clanleider) in Saparoea.

Eliza Anakotta is tweeling met Elizabeth Anakotta. Ik heb nu vastgesteld dat er meerdere malen tweelingen in de Anakotta familie zijn geboren. Het vaker voorkomen van tweelingen in een familie is dus erfelijk!

Indien u aansluiting vindt met één van de personen in de database, dan kunt u mij een e-mail sturen met uw gegevens. Misschien lukt het ons om de "Wassu tak", de "Ihamahu tak" en de "Saparua tak" met elkaar te koppelen. Het boek op deze website van Anakotta is bestemd voor familieleden en is alleen toegankelijk met een password. Soms reageert de site traag. Ik ben dan waarschijnlijk nieuwe gegevens aan het up-loaden. Probeer het dan later nog eens.

Sinds de lancering van deze site op 15 februari 2006 ontving ik gegevens van: Mona, Fransje, Eddy, Nola, Nadie, Delilah, Roos, Dolf, Raymond, Shirley, Henny, Anneke, Herbert, Nike, Nelly, Lena, Jeffrey, Sientje, Doortje, Merle, Coen, Carla en Henry.

De stamboom (database) telt in totaal 1080 personen.


Don Rugebregt


Edit Your Page

My Family History

 

Books

 

Family Photos

 
Created with Family Tree Maker

The content shown on this page has been submitted by a Genealogy.com customer, and is not subject to verification by Genealogy.com. Neither Genealogy.com nor its affiliates are responsible for the accuracy of any information contained on this page. The opinions expressed on this page are the author's alone and not the opinions of Genealogy.com.

Home | Help | About Us | Site Index | Terms of Service | PRIVACY
© 2009 Ancestry.com